Zorgnetwerk

Bij de zorg voor patienten na een herseninfarct of -bloeding kunnen diverse hulpverleners betrokken zijn.

lees meer

Zorgnetwerk

Bij de zorg voor patienten na een herseninfarct of -bloeding kunnen diverse hulpverleners betrokken zijn. Onderstaand overzicht staan de meeste zorgverleners vermeld en wat zij bieden, hoe je er terecht kunt komen en of deze vergoed worden. Op de zorgzoeker kun je deze per regio vinden.


  • Een beroerte kan grote gevolgen hebben voor je leven. Het veranderde leven vraagt om aanpassingen van jou en je omgeving. De ambulant begeleider heeft aandacht voor deze veranderingen in de thuissituatie, zodat je in je vertrouwde omgeving kunt blijven functioneren. Een ambulant begeleider gaat het contact aan voor langere duur en ondersteunt je bijvoorbeeld in sociale contacten, bij planning van huishoudelijke en administratieve taken, geldzaken en contact met instanties. Ook kun je ondersteuning krijgen bij het zoeken naar passende werkactiviteiten of hobby’s. 

    Verwijzersinformatie: Je kunt via je huisarts, behandelend specialist of verpleegkundig specialist in contact komen met een organisatie bij jou in de buurt die ambulante begeleiding biedt. Je mag ook op eigen initiatief contact opnemen met een dergelijke organisatie. De gemeente gaat over de indicatiestelling. Dit gebeurt door middel van een ‘keukentafelgesprek’. Hiervoor kan mogelijk een wachttijd zijn.

    Vergoedingen: De vergoeding voor ambulante begeleiding verloopt via de gemeente.

Zorgzoeker

Zoek op basis van postcode naar zorgverleners in de buurt. lees meer

Zoek op kaart

Vind hulpverleners bij jou in de buurt.

lees meer